Projekat “Pokreni, promeni! “ dobio podršku grada Kragujevca

Udruženje Šumadjski centar za građanski aktivizam „Res publika“ jedno je od dvanaest udruženja koja su dobila podršku Grada Kragujevca na konkursu za sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike, u 2017. godini. Ugovore sa korisnicima budžetskih sredstava, kojima će grad Kragujevac pomoći realizaciju projekata namenjenih mladima, potpisao je pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, Stefan Nikezić, a potpisivanju je prisustvovala i Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade. Iz budžeta grada za te namene je izdvojeno milion dinara.

Udruženju Šumadjski centar za građanski aktivizam „Res publika“  je na gradskom konkursu odobrena realizacija projekta “Pokreni, promeni!“, koji podrazumeva proizvodnju i emitovanje video spotova kojima se kroz primere dobre prakse afirmiše omladinski aktivizam i volonterizam, podiže kvalitet informisanja namenjenog mladim Кragujevčankama i Кragujevčanima, a omladinske akcije, projekti i programi čine vidljivijim u lokalnoj zajednici. Ciljna grupa projekta “Pokreni, promeni!“ su mladi od 15 do 35 godina, članovi i aktivisti formalnih i neformalnih organizacija, mladi sa volonterskim iskustvom u Srbiji i inostranstvu, mladi zainteresovani za novinarstvo sa veoma malo ili bez iskustva u radu u medijima.

Udruženje Šumadjski centar za građanski aktivizam „Res publika“ će na svom sajtu, u elektronskim medijma i na društevnim mrežama objaviti poziv za učesnike – organizacije, neformalne grupe, pojedince koji žele da participiraju u projektnim aktivnostima. Posebna pažnja biće usmerena na udruženja i grupe čije aktivnosti se finansiraju/sufinansiraju iz budžeta grada Кragujevca, jer se time obezbeđuje dodatna vrednost – povećanje vidljivosti aktivnosti, kao i transparentnost trošenja sredstava.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.